mandag 12. november 2012

Oppskrift: Chilikylling med chorizo og cherrytomat.

 
Eg vil dela ei oppskrift som eg har servert i 2 foreningar
 eg har hatt nå i oktober og november med dykk
Enkel og god middag som lett kan lagast litt i forvegen for så å steika siste rest rett før gjestene kjem. Oppskrifta fann eg hjå Trines matblogg. Er du ute etter ei ny oppskrift til kvardags eller fest, er dette absolutt plassen å leita.
 
 
Chilikylling med chorizo og cherrytomat
(prøv å sei det fort 10 gonger..)
 
 
 
Til 3-4 porsjoner treng du omtrent:

    4 store poteter, i båter
    1-2 gulrøtter, i skiver
    1 pastinakk, i skiver
    8 sjalottløk, delt i to
    2-3 fedd hvitløk, finhakka
    3-4 kyllingfiletar, delt i 3-4 biter kvar
    1 dl kvitvin (eller kyllingkraft)
    1 boks hermetiske cherrytomater
    1-2 ts sambal oelek (chilipasta)
    100-150 gram chorizo, i biter
    salt og nykvernet sort pepper
    frisk timian
     
     
    Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk og skjær opp som angitt. Kokes i lettsalta vatn i ca 3 minutt. La grønnsakene renna godt av og fordel dei i botnen av forma saman med sjalottløk og kvitløk.  litt Ha på litt olivenolja og litt salt og nykverna pepper. Steikes ved 225 grader i ca 20-30 minutt, til grønnsakene er nesten møre.
    Mens grønnsakene kosar seg i omnen krydrar du kyllingbitene med salt og nykverna pepper. Brun kyllingen i ei blanding av smør og litt olivenolje, til den får litt farge på alle sider. Legg kyllingbitene deretter oppå grønnsaksblandinga når den er ferdig forstekt, saman med chorizo, hermetiske cherrytomater og grovt hakka timian.

    Rør saman kvitvin/kyllingbuljong og chilipasta og fordel det over forma.
    Sett forma tilbake i omnen og steik i ytterligare 15-20 minutt, til kyllingen og grønnsakene er passe steikt. Serveres med brød og rømme.
     
    Kan jo nevna at eg brukte ferske cherrytomater saman med vanlege hermetiske tomater, då eg ikkje fann hermetiske cherrytomater. Vel så godt det kan eg tenka meg.
     
    

    9 kommentarer:

    1. nam det såg godt ut :)
      det må prøves, fin uke til deg og dine.


      henriette

      SvarSlett
    2. Hei! Dette så godt ut, må prøves i løpet av uken:)

      Klem

      SvarSlett
    3. Så godt det såg ut:))ei flott ny veke til deg!
      Klem fra Lillian

      SvarSlett
    4. Dette såg kjempegodt ut - takk for tipset! Trines matblogg er min uvurderlige hjelpar både til kvardag og fest - alt eg har laga av oppskrifter herifrå har vore kjempegodt! Genialt med vekesmenyane - særleg om ein har barn som er altetande (noko eg ikkje har ;o))

      Mona

      SvarSlett
    5. Høres kjempegodt ut! Dette må jeg prøve :) Takk for tipset!
      Ingrid

      SvarSlett
    6. Mmmm, det høretes veldig godt ut!
      MÅ prøves:))

      SvarSlett
    7. Hei hei! Tusen takk for koselig hilsen hos meg. Så herlug oppskrift. Den må jeg huske på!;) Speilet er fra Nordahl. Veldig stort og fint:)Kjøpt på Sanselig interiør på Ski:)
      Klem til deg

      SvarSlett
    8. Jeg har laget denne en gang og den var kjempegod! Jeg elsker bloggen til Trine og har laget masse derfra.

      SvarSlett
      Svar
      1. Jeg kan forøvrig sterkt anbefale den indiske kyllingsuppen! :D

        Slett