torsdag 17. mars 2011

Hurra for meg..

..som fyller mitt år!

I dag har det gått i kake, song, gratulasjonar og presangar.

Til meg!

Eg er så takknemleg.

Og då passa det så bra med rekordbesøk på bloggen på nettopp min dag.
Ta turen innom Anettes Hus, så ser du kvifor ☺




Gulrotkake
1 l kveitemjøl
3 ss bakepulver
2 ts natron
8-9 dl brunt sukker/ demerarasukker
4 ts kanel
8-9 egg
1 ts salt
6 dl soyaolje
ca 16 dl fint raspa, rå gulrøtter

Krem
500 g kremost, naturell
500 g mjukt usalta smør
ca 1 kg melis
frø av 1 vaniljestang
ev revet appelsinskall og sitronskall

Slik gjer du:

Bland saman dei tørre ingrediensene. Tilsett ett og ett egg om gongen.
Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blanda,
ikkje rør for mykje (då blir kaka tung og seig).
Kle ei langpanna med bakepapir og fordel røra jevnt utover.
Steik på nederste rille i forvarma ovn 180 C i 45-50 min.
Avkjøl kaka på rist til den er lunka før kremen smøres jamnt utover.

Ost og smør til kremen bør væra romtemperert.
Ha ost i ei kjøkkenmaskin og kjør til ein glatt krem.
Tilsett mjukt smør i små klatter.
Ha i melis og smak til med vanilje.
Ikkje rør for lenge i kjøkkenmaskin,
då kan kremen skilja seg ( pga at den inneheld mykje fett).
Smør kremen over den lunka kaka.
Fordel over finreven appelsinskall
og sett kaldt eit par timer slik at kremen stivner. 
Tips: Oppskrifta kan halveras og steikas i ein lita langpanna
eller ei rund form 26 cm.

Oppskrifta er frå Wenches kjøkken.

Kjempe god og saftig kake!

Lite viktig info:
Som til og med eg fekk til på første forsøk.
Det vil sei - etter først å ha gløymt egga som først blei oppdaga etter at røra var lagt ut på langpanna..
Men etter litt miksing og triksing, blei den veldig bra til slutt!
Og om du ønskjer å laga muffins - bruk for all del muffinsform i metall som ekstra støtte.
Jada, snakkar av erfaring, så det var vel heller andre forsøk..

post signature

4 kommentarer:

  1. Hipp hurra for deg!!! .. fra ung og lovende til gammel og vis :)
    Super fin blogg!! :) ha en strålende dag!

    SvarSlett
  2. Gratulerer til søte deg!!!
    Håper dagen var super, den kaka ser utroli ut!
    PS: Husk bloggtreff på Benk kl 12 i morgen, håper du får det til!
    klem manu

    SvarSlett
  3. GRATULERE så mye med vel overstått :)
    Håper vi sees på bloggtreff i morgen...
    På tide å køye snart ser jeg ;)
    Natta-knib

    SvarSlett
  4. Gratulerer såååååååååååååå masse med vel overstått <3 Håper du hadde en fantastisk dag.

    Takk for koselige ord i bloggen min <3

    Du har et alldeles NYDELIG kjøkken <3

    Ha en superduper søndag.

    Klem Henriette

    SvarSlett