søndag 23. oktober 2011

Kvifor Feien og Fjong?

Det blir litt snakk om Manuela i dag òg. Det er vel ikkje rart det blir ein del av det. Hu har jo så mange kjekke gje-borter og utfordringar i tillegg til at hu er ein fantastisk flink bloggar og god person! Det er nok skøyt i dag ellers svevar hu vekk på ei rosa sky ; )


Nå utfordrar hu oss til å fortelle historien bak bloggnavnet.

Eg får byrja med å forklara kva bloggnavnet betyr. Feien er eit gamalt dialektord for glad, og det er vel passande, for eg er då stort sett det?! ; ) Hugsar Bestefar brukte det ordet. Fjong betyr fin/velkledd. Orda har eg funne i ei bok skreven av ein nabo, som har samla ord og uttrykk frå Hjelmeland/Ryfylke, og ja gitt ut som bøker. "Du VA då go!" og "Eg seie meg så". Eg synest desse bøkene er så kjekke og artige!

Eg brukte god tid på å finna eit navn eg var nøgd med. Leste gjennom tipsa til NIB, som var til veldig god hjelp. Ville ha eit navn som ingen andre hadde liknandes. Eg var innom Frøken Fryd òg. Og det er jo litt artig at me nå har ei Frøken Fryd. Ei blid og morosam ei. Vel verdt eit besøk!


post signature

6 kommentarer:

 1. Såååå fin collage:=) Flink!

  SvarSlett
 2. Så morsomt å lese din historie :D Jeg er faktisk veldig glad i språkhistorie, så dette var jo utmerket... Så sjarmerende!

  Dessuten skriver du alltid så fint, og collagen var veldig fin : ))

  God søndag! Klem fra Silje.

  SvarSlett
 3. Gøy å høre historien bak navnet! Og du har virkelig kommet frem til et herlig, kreativt og originalt navn!:)
  Ha en flott søndag!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 4. Nydelig navn :) Skulle bare ønske æ va litt mer bevisst da æ starta bloggen, men det bei som det bei :) Litt klisjeaktig, men det funke..
  Å bytte navn ork æ ikke nu :)

  Ha en flott søndag :)
  Klæm Trine

  SvarSlett
 5. Liker både navnet og betydningen...
  Og ikke minst den FINE bloggen din da ;)
  Nydelig kollage!
  Fin søndag videre til deg søte, Hilde.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 6. Sidan eg er litt sånn "nynorsk" så må eg sei at FEIEN OG FJONG umiddelbart vakte mi interesse i alle fall, og når eg først hadde vore innom så måtte eg jo berre legga meg til som følgar og foreta daglige besøk ;) For her er det kjekt og inspirerande å vera! Takk for fine ord :)

  Klem Eli

  SvarSlett